marți, 12 septembrie 2023

Burse școlare 2023-2024

 

Ministerul Educatiei a anuntat ca Metodologia-cadru de acordare a burselor scolare a fost trimisa spre publicare la Monitorul Oficial. Potrivit documentului, bursele se platesc lunar, de catre unitatile de invatamant, la data de 15 a fiecarei luni, pentru luna precedenta. Exceptie fac lunile septembrie si octombrie, plata pentru cele doua luni urmand sa fie facuta in data de 15 noiembrie.
 In anul scolar 2023-2024, ministerul acorda sase tipuri de burse pentru elevi: 
 1. Bursa de excelenta olimpica I - intre 750 si 3000 de lei 
2. Bursa de excelenta olimpica II - 700 de lei 
3. Bursa de merit - 450 de lei 
4. Bursa sociala - 300 de lei 
5. Bursa pentru mame minore - 700 de lei
 6. Bursa tehnologica - 300 de lei 
Bursa de merit 2023
 Apreciaza si incurajeaza efortul: - a minim 30% elevi din fiecare clasa, in ordinea descrescatoare a mediilor generale anuale/ a mediilor de admitere (clasa a IX-a)/ a mediilor primelor doua module (clasa a V-a). 
Toti elevii cu rezultate mai mari sau egale cu 9,50 primesc burse. - elevilor din loturile restranse de pregatire pentru olimpiadele internationale. - premiantilor (I, II sau III) la olimpiadele scolare judetene - premiantilor (I) la concursurile scolare si extrascolare nationale recunoscute si finantate sau nefinantate de Ministerul Educatiei - premiantilor (medalii de aur) la campionatele nationale organizate de federatiile sportive nationale in sporturi olimpice.
 Bursele de merit se acorda elevilor pe baza rezultatelor obtinute, la propunerea dirigintelui, nefiind conditionale de depunerea unei cereri.
 In cazul competitiilor, copiile certificate ale diplomelor obtinute trebuie depuse la școala, in primele 25 de zile calendaristice de la inceperea cursurilor anului scolar. Bursele de merit se plătesc lunar, pe perioada cursurilor scolare.

Niciun comentariu: