joi, 11 ianuarie 2024

Tichete educaționale

 

Cele aproape 600 de mii de tichete educaționale de 500 lei pot fi date părinților de astăzi, iar unii deja le-au primit.
 Fiecare școală își organizează propria procedură prin care dă cardurile cu bani, iar părinții pot fi anunțați prin diriginți și învățători, potrivit Edupedu.ro. 
 Cardurile nu sunt deocamdată încărcate, iar acest lucru se va întâmpla în termen de 1-2 zile lucrătoare de când acestea intră în posesia părinților sau aparținătorilor legali, potrivit Ministerului Fondurilor Europene. Cardurile sunt emise de două firme. Cardurile în valoare de 500 de lei cu care părinții pot cumpăra rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi au început să ajungă la părinți în unele școli. 
Școlile au termen 5 zile să dea părinților tichetele educaționale în valoare de 500 de lei de la data primirii acestora de la inspectoratele școlare, se arată în ordinul ministerului Educației și ministerului Fondurilor Europene cu regulile de distribuire a acestor carduri.
 În prezent, cardurile se află la inspectoratele școlare din țară de câteva zile, iar școlile sunt așteptate să le ridice. Miercuri a avut loc o videoconferință cu inspectorii școlari pentru a stabili procedurile de urmat în urma ordinului. “Pentru că situațiile sunt diferite am decis să le permitem să își facă propriile reguli. Majoritatea școlilor spun că vor anunța părinții prin diriginți și învățătoare”, a spus pentru Edupedu.ro Sorin Decă, secretar general adjunct în Ministerul Educației.
 Lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile, pe județe poate fi consultată pe Edupedu.ro

Niciun comentariu: