Părinţii elevilor milenceni sunt total nemulţumiţi de temele în exces pe care le au copiii lor de rezolvat şi de greutatea exagerată a ghiozdanelor.
La acestea se adaugă orele prea grele de educaţie fizică, de la clasele primare, care i-au determinat pe foarte mulţi elevi să aducă scutiri medicale pentru a scăpa de chin.
Din momentul în care aceste ore au fost preluate de către profesori de specialitate, numărul scutirilor medicale pe care elevii au început să le aducă s-a mărit foarte mult.
Părinţii spun că nu este normal ca un elev să petreacă 6-7 ore pe zi la şcoală, apoi să vină acasă şi să mai petreacă 4-5 ore, pentru a-şi pregăti lecţiile pentru a doua zi.
Conform unui ordin din 1995 al Ministerului Sănătaţii, un copil, din primele două clase din învăţământul primar, ar trebui să stea la şcoală 3-4 ore. Un elev din primele clase primare ar trebui să stea 30 de minute pentru a-şi face temele pentru acasă şi un elev din ultimii doi ai învăţământului primar, cu 15 minute mai mult.
Elevii din învăţământul gimnazial ar putea petrece până la două ore pentru rezolvarea exerciţiilor şi doar elevii din clasa a XII-a ar trebui să stea 4 ore pentru a-şi rezolva temele pentru acasă.
Altă problemă arzătoare a părinţilor este greutatea ghiozdanelor, pline cu manuale, auxiliare, caiete speciale, culegeri, penar, echipament sportiv, pacheţel cu mâncare şi sticla de apă. În timp ce un copil cară în spate ghiozdane care au şi 10 kg, medicii recomandă ca greutatea maximă să fie de 2,5 kg. Afecţiunile aparatului locomotor, situate pe locul 3 în topul afecţiunilor la elevi, sunt cauzate de ghiozdane, dar şi de mobilierul neadecvat.
Mobilierul este inadecvat! Copiii de 6 ani care merg la şcoală, stau în aceleaşi bănci în care stau şi colegii lor mai mari şi de aceea se îmbolnăvesc, este concluzia părinţilor de la Şcoala Mileanca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu