marți, 19 august 2008

Verdict CNSAS : doar 11!


Din judeţul Botoşani, până acum, în temeiul legislaţiei actuale, doar 11 candidaţi la alegerile locale din mai-iunie 2008, au primit de la CNSAS certificat de necolaborare cu Securitatea.

În condiţiile în care fiecare dintre ei a dat pe proprie raspundere o declaraţie de necolaborare.
Dintre ei menţionăm: Corneliu Aroşoaie – Darabani, Gheorghe Burlacu – Darabani, Constantin Moroşanu – Darabani, Traian Romaniuc şi Relu Tarzioru – Săveni.

Adeverinţele de necolaborare ale celor 5 sunt identice, diferă doar datele de identificare. Spre exemplu:"Nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, în sensul legii, cu privire la domnul ..., fiul lui ..., născut la data de..., in ..., judeţul Botoşani. Prezenta poate fi contestată în faţa instanţei de contencios administrativ, de către orice persoana interesată, în termen de 30 de zile de data publicării pe pagina de internet a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii".

În aşteptarea verdictului se află şi actualul primar din Mileanca, Ioan Ursache, acuzat de către fostul consilier PNL , prof.Costică Ciobotariu, de informator cu diferite nume conspirative al Securităţii.

Ioan Ursache a obţinut, in facto, cu fals în declaraţii publice, mai multe mandate de ales local în ultimii ani!