***
**
Mai multe confederaţii sindicale s-au retras de la negocierea cu guvernul şi se pregătesc de grevă.
Colegiul Naţional al Liderilor Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ întrunit în data de 18.03.2009, a analizat problemele învăţământului românesc şi ale salariaţilor acestuia, după trei luni de guvernare PD-L-PSD şi a constatat următoarele:
1.“Aplicarea Legii nr.221/2008 imediat după câştigarea alegerilor”, slogan aducător de voturi pentru actuala coaliţie, este tot mai departe de a deveni realitate. Neaplicarea acestei legi, scoate în evidenţă dispreţul fără margini pe care îl manifestă clasa politică faţă de personalul didactic, categorie socio-profesională care continuă să fie discriminată în comparaţie cu alte categorii de salariaţi bugetari;
2. Măsurile de reducere a unor sporuri şi drepturi pentru salariaţii bugetari pe care intenţioneză să le ia Guvernul României, ar conduce la o adevărată curbă de sacrificiu la care vor fi supuşi salariaţii din învăţământ;
3. Nu există o viziune coerentă şi unitară în ceea ce priveşte reforma în învăţământ, iar măsurile luate de minister secvenţial, nu pot conduce decât la haos;
4. Planurile-cadru pentru învăţământul liceal au fost modificate de M.E.C.I., în pripă şi haotic, fără să se facă un studiu de impact şi o analiză profesionistă, măsură care a condus la crearea unei stări de tensiune în rândul dascălilor, elevilor şi părinţilor.
În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Liderilor F.S.I. a hotărât consultarea membrilor de sindicat, pentru redeschiderea conflictului de muncă suspendat în luna noiembrie a anului trecut.
Federaţia Sindicatelor din Învăţământ îşi rezervă dreptul de a-şi retrage semnătura de pe Strategia “Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii”, având în vedere faptul că, atât Preşedinţia, cât şi Guvernul României nu respectă prevederile acesteia.
Calendarul acţiunilor de protest va fi stabilit de comun acord cu celelalte federaţii sindicale reprezentative din învăţământ.
***
**
Praful, polenul, sporii şi alte particule purtate de vântul de primăvară sunt factorii care cauzează apariţia conjunctivitelor. Acestea sunt asociate frecvent cu alergiile sezoniere.
Simptomele bolii încep să apară imediat după contactul cu factorul alergen. Ochii pot fi roşii, pot da o senzaţie de arsură şi de mâncărime, iar secreţia lacrimală este atât de abundentă, încât poate afecta vederea. Persoanele afectate îşi pot simţi nasul înfundat, pot avea rinoree, mâncărime şi pot strănuta în mod repetat, acestea fiind cele mai frecvente simptome ale unui tip de alergie, numită „febra fânului”. Conjunctivitele infecţioase, produse de virusuri şi de bacterii sunt contagioase. Conjunctivita virală este una dintre cele mai frecvente infecţii oculare şi este determinată frecvent de virusurile gripale. Principalele simptome ale conjunctivitei alergice sunt mâncărimea şi lăcrimarea excesivă. Administrarea de antihistaminice şi de corticosteroizi sunt cele mai bune soluţii împotriva acestui tip de conjunctivită.( de la Petru Lungu, medic de familie)
***
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu