vineri, 29 octombrie 2010

Alegeri pentru Consiliul Elevilor


138 de elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Mileanca, din 159, au votat, ieri, pentru alegerea celor trei membri ai Consiliului Şcolar al Elevilor, respectând un nou mecanism, similar celui pentru Parlamentul României, conform strategiei stabilită la nivelul Consiliului Naţional al Elevilor.

În urma unei „campanii electorale" cu diverse materiale de propagandă, elevii şcolii au stabilit, prin vot secret, trei din cinci candidaţi care îi vor reprezenta în relaţia profesor -elev la nivelul şcolii şi, mai departe, în structurile de la nivelul judeţului. Este vorba despre Răileanu Ionuţ, elev în clasa a VIII-a B - preşedinte, Niţă Denisia , elevă în clasa aVII-a, vicepreşedinte şi Păun Andrei, elev clasa aVIII-a A, secretar.

Dosarul candidaţilor a cuprins: CV în format European, o scrisoare de motivaţie, adeverinţe doveditoare ale activităţilor menţionate în CV, o propunere de proiect şi o strategie de dezvoltare a Consiliului în viziune personală, precum şi o recomandare din partea conducerii unităţii de învăţământ.

Toate aceste documente au fost depuse şi în format electronic pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro. Comisia de organizare a alegerilor a fost formată din directorul Şcolii , Ciprian Mitoceanu, în calitate de preşedinte al comisiei, consilierul educativ Costică Ciobotariu, secretarul instituţiei de învăţământ şi trei elevi.

Niciun comentariu: