miercuri, 13 octombrie 2010

Bani pentru fermieri

Avansul către fermierii milenceni care au depus cereri de plată în cadrul schemei de plată unică pe suprafață - SAPS 2010 se va plăti începând cu 16 octombrie, a anunțat, ieri, conducerea Oficiului Județean Botoşani al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
De acest avans beneficiază fermierii la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat și îndeplinesc cumulativ condițiile impuse de regulamentele europene și legislația românească.
Conform prevederilor regulamentelor comunitare, plata pe suprafață se poate acorda începând cu 1 decembrie, însă pentru acest an, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza începând cu 16 octombrie.
Pentru 2010, cuantumul alocat plăților unice pe suprafață este de 80,36 euro la hectar, avansul fiind de 37,85 euro, reprezentând 46% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafață, finanțată de FEGA.
Plățile vor fi efectuate în lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) pentru ziua de 30 septembrie - 4,2718 lei.

Un comentariu:

Matei Corvin spunea...

As fi recunoscator daca nu ati mai posta atate video-uri cu ''Buna Dimineata'' poate ati avea si mai multi vizitatori..poate