vineri, 17 decembrie 2010

Nici măcar 1% dintre milenceni...

Poliţa obligatorie costă 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul de construcţie al imobilului.

Proprietarii de locuinţe trebuie să-şi cumpere o poliţă de asigurare obligatorie a casei până la 15 ianuarie, dată la care expiră perioada de şase luni acordată de autorităţi în acest sens, în caz contrar primăriile urmând să aplice sancţiuni cuprinse între 100 şi 500 de lei, avertizează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), instituţia care a iniţiat proiectul legii pentru asigurările obligatorii.
Poliţa obligatorie acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii şi alunecări de teren şi costă 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul de construcţie al imobilului, valoarea despăgubirilor fiind de 10, respectiv 20 mii de euro.
Suplimentar, se poate plăti o poliţă facultativă, care să despăgubească şi în cazul altor riscuri. Legea asigurărilor obligatorii nu se aplică în cazul locuinţelor sociale, al celor cu grad seismic ridicat sau dacă imobilul a fost afectat recent de calamităţi naturale şi nu este consolidat.
Potrivit datelor prezentate de reprezentanţii Poolului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), la sfârşitul lunii octombrie fuseseră emise aproximativ 85 mii de poliţe, dintr-un număr total de peste opt milioane de locuinţe care urmează să fie asigurate.
Un amendament aprobat de Camera Deputaţilor reglementează faptul că proprietarii care au încheiată deja o asigurare facultativă pentru locuinţă nu mai sunt obligaţi să cumpere şi o poliţă obligatorie. Legea se află în prezent la Preşedinţie, pentru promulgare.
Nici măcar 1% dintre milnceni nu şi-au încheiat asigurările obligatorii!

Niciun comentariu: