luni, 7 martie 2011

Astăzi începe Postul Paştelui

Astăzi, 7 martie, este prima zi din Postul Paştelui. Creştinii se vor abţine de la alimentele „de dulce”. Până pe 24 aprilie, mâncarea de post trebuie combinată cu fapte bune şi rugăciune.
Carnea, peştele, brânzeturile şi alcoolul vor fi înlocuite, în perioada următoare, cu legume, soia, fructe şi apă, pentru creştinii care şi-au propus să ţină Postul Paştelui.
Timp de şapte săptămâni, mai exact, de astăzi şi până pe 23 aprilie, inclusiv, credincioşii se vor lipsi de toate bunătăţile lumeşti în aşteptarea Sfintelor Sărbători de Paşte.
Cel mai lung şi mai restrictiv post din calendarul creştin-ortodox a început cu o perioadă premergătoare, „săptămâna albă” (în care a fost permis consumul de lactate, peşte şi ouă), care s-a încheiat ieri.
Până în ajunul Paştelui, pe 23 aprilie, când este şi sărbătoarea Sf. Gheorghe, creştinii care postesc nu trebuie să se rezume doar la regimul alimentar, ci să încerce să fie mai buni, mai înţelegători, să se roage mai mult. Altfel spus, să se pregătească sufleteşte pentru Învierea Domnului.

Niciun comentariu: