vineri, 9 septembrie 2011

Adeverinţele medicale - numai contra cost!

Familiile care-şi vor trimite, de luni, copiii la grădiniţă sau la şcoală trebuie să-şi rezerve câteva zeci de lei şi pentru plata unor taxe la medicul de familie.
Doctorul susţine că actele necesare elevilor pentru intrarea sau revenirea în colectivitate vor fi eliberate contra-cost pentru că nu sunt incluse pe lista serviciilor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, iar el s-a săturat să presteze voluntariat.
Tarifele sunt stabilite la nivel naţional de Societatea Medicilor de familie şi de Patronat, încă din iulie 2011, cu aprobarea tuturor forurilor, inclusiv a Colegiului Medicilor.
În această perioadă dinaintea începerii anului şcolar, cele mai solicitate documente de la medicul de familie vor fi adeverinţa "apt pentru sport" şi avizul epidemiogic, fiecare taxabil cu cîte 10 lei. Nici un copil nu poate fi primit în colectivitate dacă nu se prezintă cu aceste documente care atestă starea bună a sănătăţii şi ok-ul pentru efectuarea orelor de educaţie fizică.
De fapt, doctorul este foarte supărat că statul i-a redus veniturile, cu până la 30% în unele cazuri, şi a decis să schimbe foaia: începând să perceapă taxe propriilor pacienţi, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi.
Lista cu tarife minimale cuprinde inclusiv vizita la domiciliul asiguratului în week-end, de minimum 80 de lei.

Niciun comentariu: