joi, 6 octombrie 2011

15 recenzori vor realiza recensământul populaţiei

15 recenzori vor culege informaţiile în cadrul recensământului populaţiei şi locuinţelor din comuna Mileanca.
Potrivit prefectului de Botoșani, pentru recensământul din judeţ au fost selectate în total 3.010 de persoane, din care 14 de responsabili de circumscripţie urbană, 348 de recenzori şefi, 1.936 de recenzori şi 11 recenzori care vor efectua anchetele de control.
Prefectul a spus că instruirile personalului implicat în recensământ au început pe 5 octombrie a.c. şi se vor finaliza în data de 14 octombrie 2011 şi vor fi realizate în 5 centre zonale, respectiv Botoșani, Dorohoi, Darabani, Săveni și Trușești.
„Facem un apel către populaţia judeţului pentru a furniza în mod corect, toate datele prevăzute în formularele de recenzare, întrucât recensământul populaţiei şi al locuinţelor este cea mai bună cale de a realiza o radiografie a societăţii în care trăim şi reprezintă un barometru important pentru luarea deciziilor privind dezvoltarea economico - socială a statului”, a declarat prefectul.
El a adăugat că perioada efectivă de culegere a datelor va începe în data de 20 octombrie şi se va finaliza pe 31 octombrie 2011.
La nivelul comunei, acţiunile de organizare sunt coordonate de Comisia locală pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor în anul 2011 şi sunt asigurate prin Secretariatul tehnic al comisiei judeţene, care funcţionează în coordonarea Direcţiei Judeţene de Statistică Botoșani.
Pălăduță Liviu, membru al comisiei locale, a arătat că recensământul populaţiei şi al locuinţelor reprezintă un instrument de asigurare a informaţiilor pentru fundamentarea deciziilor în domeniul economic şi social, pentru proiectarea populaţiei pe un orizont mai apropiat sau mai îndepărtat de timp şi pentru construirea bazelor de sondaj necesare efectuării anchetelor specifice în rândul gospodăriilor .


Foto: Liviu P.

Niciun comentariu: