luni, 24 octombrie 2011

După patru zile...

Directia Judeteanã de Statisticã (DSBT) Botoșani a centralizat primele date ale Recensãmântul populatiei si locuintelor 2011.
Dupã primele patru zile de recensãmânt (joi, vineri, sâmbătă și duminică), la nivelul judetului au fost recenzate 29.889 locuințe. La o estimare medie de locuințe , media numãrului de locuinte înregistrate este de 17,65%.
La nivel județean, Mileanca se claseazã pe locul 13, în conditiile în care, în tarã, media locuintelor rezenzate este de 15,89%.
În cee ce priveste recensãmântul la populatie, în primele patru zile ale actiunii au fost recenzate 1542 persoane și 683 locuințe.
Potrivit reprezentantilor DJS Botoșani, în raportãrile zilnice sunt trecute trei categorii de persoane: cele prezente, temporar absente si persoanele plecate pe o perioadã îndelungatã.
Raportãrile nu se fac si pentru persoanele temporar prezente (rude venite în vizitã, persoane care locuiesc cu chirie etc).
Formularele care se completeazã de cãtre populatie se referã la locuintã – clãdire, despre gospodãrii, si despre persoane.
În ceea ce priveste persoanele, formularele sunt de mai multe feluri: formulare pentru persoane prezente si teporar absente mai putin de 12 luni (Formular P); formular pentru persoanele plecate pe o perioadã îndelungatã, mai mult de 12 luni în tarã sau strãinãtate (Formular PPI); formular pentru persoane temporar prezente în gospodãrie (Formular TP); formular pentru toate persoanele de 15 ani si peste 15 ani plecate în strãinãtate (Formular M).
Pentru unitãtile de locuintã în comun se completeazã Formularul SC si, dupã caz, se completeazã Formularul P sau Formularul TP.
Mileanca este împãrtită în 14 sectoare de recensãmânt, fiecare sector cuprinzând o zonã care are în componentã în jur de 100 locuinte.( comunicate de dna Muraru Valentina, coordonator recensamânt).

Niciun comentariu: