miercuri, 12 octombrie 2011

Pericole și în școli!

Elevii milenceni nu sunt în deplină sigurantă în unitătile de învătămînt!
Nu se poate vorbi despre tavane care le-ar putea cădea în cap la ore, dar sunt alte pericole care îi pasc în pauze.
Inspectorii scolari judeteni au efectuat până mai zilele trecute controale în unitătile de învătământ, avînd ca scop constatarea stării de sigurantă în care se află copiii în timpul programului scolar. Desi concluziile nu sunt alarmante, pericole există în multe scoli.
„ S-au efecutat controale în scoli, pentru a vedea cum se asigură siguranta elevilor. În general există o grijă a unitătilor de învătământ pentru ceea ce înseamnă siguranta elevilor, dar în cea mai mare parte a scolilor există riscuri majore la care se expun copiii. Si când se spune asta ne gândim la clădirile dezafectate ( Scutari) care se găsesc în curtile scolilor.
Aceste constructii nu au fost izolate si copiii pot pătrunde în ele, punându-si viata în pericol.
Se traversează în fugă, de multe ori, neregulamentar si există pericolul de a fi victime ale accidentelor rutiere. S-a mai constatat că în curtea școlii există stive de lemne care în loc să fi fost mutate în magazii, sunt lăsate în calea copiilor. E importantă si seriozitatea cu care îsi desfăsoară activitatea profesorul de serviciu, pentru că în unele zile lasă de dorit. Trebuie puse la punct unele amănunte si astfel se reduce din pericolul care îi pândeste pe elevi.
Se pare absolut normal ca lemnele să se mute în magazii, clădirile dezafectate să se izoleze si să se rezolve toate situatiile rezolvabile.
Controlul privind siguranta elevilor în scoli s-a declansat după o tragedie petrecută în Brasov, acolo unde o stivă de lemne a căzut peste două fetite, una decedând pe loc, în timpul unei ore de sport.

Niciun comentariu: