miercuri, 12 octombrie 2011

Recomandări pentru sezonul rece!

Variațiile de temperatură din ultima perioadă afectează serios sănătatea milencenilor, mai ales a celor cu imunitatea scăzută.
Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor. Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul MS, igiena personală trebuie respectată cu stricteţe în această perioadă, iar alimentaţia trebuie să fie bogată în proteine şi vitamine.
„Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protectie adecvate.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos”, se arată în comunicatul de presă.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
În curând va debuta şi campania de vaccinare antigripală a milencenilor.

Niciun comentariu: