Numerologii din lumea întreagã au intrat în stare de alertã, odatã cu apropierea zilei de vineri, cu 49 de minute înainte de ora prânzului – 11.11 din 11/11/2011, o aliniere rarã a acestor numere, care, pentru adeptii stiintelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobisnuite.
În timp ce pentru cei mai multi oameni aceastã concordantã a cifrelor ceasului si calendarului, care se produce o datã pe secol, va trece neobservatã, numerologii si alti specialisti în ezoterism cautã în acest eveniment existenta unor semne deosebite. Unii evocã începutul unei noi epoci umaniste, al unei noi armonii în lume, deschiderea unei porti spre o altã dimensiune sau chiar “o bulversare a constiintei”. Mii de adepti intentioneazã sã se întâlneascã în aceastã zi pentru a lua parte la diverse ceremonii sau dansuri. Mai multe pagini consacrate acestei date si-au fãcut deja aparitia pe Facebook.
Numerologii atribuie numãrului 11 puteri paranormale, care oferã un canal de comunicare cu subconstientul. Pentru altii, precum Solara, 11 reprezintã dualitatea dintre bine si rãu în lume. Internetul a fost invadat si el de bloggeri care insistã asupra caracterului mistic al acestui numãr, asociat în mod regulat cu catastrofe, potrivit acestora, precum atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii.
Unii dintre ei insistã asupra faptului cã cele douã turnuri gemene de la World Trade Center din New York aminteau prin forma lor de cifra 11. În plus, primul avion de pasageri care a lovit turnurile a avut cifra 11 ca numãr al zborului.
Altii citeazã profetia Sfântului Malachia, care, în secolul al XI-lea, prevedea cã vor exista 112 papi înainte de producerea apocalipsei biblice. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea papã din istorie.
Data de 11 este încãrcatã de conotatii istorice. Armistitiul din Primul Rãzboi Mondial a fost semnat la ora 11.00 dimineata, pe 11 noiembrie 1918. “Existã o sincronicitate interesantã în faptul cã numeroase evenimente sunt asociate cu numãrul 11″, a declarat Ellie Crystal, autoarea unui blog pe care se prezintã ca “o exploratoare a lumii metafizice”.
Pentru John Hoopes, profesor de analizã criticã la Universitatea din Kansas, toate aceste teorii pseudo-stiintifice reprezintã exemplul perfect pentru “metoda de confirmare a unei ipoteze”.
Este vorba de tendinta de a privilegia acele informatii care confirmã idei preconcepute, fãrã a tine cont de cele care le dezmint, a explicat profesorul american.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu