joi, 10 noiembrie 2011

Locale...agricole!

S-a încheiat recoltarea!
Agricultorii milenceni au încheiat campania de recoltare din aceastã toamnã.
De pe cele 1.941 hectare de teren agricol care au fost semãnate cu porumb, a fost recoltatã o productie totalã record de 10.254 tone boabe de porumb pentru consum.
Si suprafetele cultivate cu floarea soarelui au fost recoltate, productia totalã realizatã de pe cele 71 hectare ridicându-se la 1.405 tone.
Si la soia a fost încheiatã campania de recoltare, productia totalã realizatã pe cele 98 de hectare fiind de 162 tone.
Și-au primit banii!
De pe 15 octombrie pânã în prezent, Agentia de Plãti si Interventie în Agriculturã (APIA) Botoșani a achitat avansuri la plãtile directe pe unitatea de suprafatã cãtre 181 fermieri milenceni, din cei 1.610 existenti în baza de date.
În ce priveste plata definitivã pentru anul 2011, potrivit regulamentelor europene, aceasta se desfãsoarã în perioada 1 decembrie 2011 pânã la data de 30 iunie 2012. Fermierii milenceni care au depus cerere si au solicitat ajutor financiar pentru pãsune si teren aflat în repaus, dar nu au fost esantionati la controlul pe teren, vor fi controlati prin raiduri rapide în teren, stabilindu-se dacã au fost respectate conditiile din contractele de cesiune, angajamente si bunele conditii agricole si de mediu.
Fermierii care refuzã sau nu se prezintã la clarificãri vor fi exclusi de la platã si vor restitui avansurile cu penalitãti.
Fermierii sunt informați cã orice schimbare în cererea de sprijin trebuie anuntatã la APIA în termen de cel mult 10 zile (date de identificate, conturi bancare, structura suprafetei declarate, cazuri de forta majorã)

Niciun comentariu: