miercuri, 29 februarie 2012

De la APIA!

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura ( APIA ) lanseaza joi, 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele / masurile de sprijin pe suprafata – SAPS 2012.
Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA Botosani, in intervalul 1 martie -15 mai 2012, cererea de plata .Pentru depunerea cererilor de plata dupa data de 16 mai se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 11 iunie 2012, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.
In vederea fluidizarii activitatii de depunere a cererilor , toti fermierii vor primi INVITATIE oficiala din partea APIA in care va fi precizata data , ora si locatia unde trebuie sa se prezinte pentru completarea cererilor . Mentionam ca finalizarea cererilor de plata se va face obligatoriu la Centrele Locale APIA la care sunt arondati fermierii.
Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata , in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda , l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.
Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0.3 hectare. In cazul viilor, livezilor, pepenierilor pomicole, pepenierilor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0.1 hectare.
Solicitantul trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu ( GAEC ) pe toata suprafata fermei.
Pe toata durata Campaniei SAPS – 2012, functionarii APIA vor asigura un sprijin consistent privind informarea, identificarea corecta a parcelelor, completarea electronica a cererilor etc., pentru implementarea corespunzatoare a acesteia.

Niciun comentariu: