joi, 22 martie 2012

Cum se aleg consilierii locali!

Activitatea de consilier local nu este o functie, ci o calitate, nu este salarizata, ci indemnizata, nu are caracter regulat, organizat si permanent, nu are program de lucru si atributii de serviciu, in afara celor prevazute expres prin lege, si nu poate fi asimilata cu o functie electiva.
Cu toate acestea, lupta pentru un loc in Consiliu Local este destul de acerba si nu oricine poate candida.
Chiar daca anumite insusiri, precum integritatea, competenta, onestitatea, profesionalismul si obiectivitatea ar trebui sa domine caracterul unui consilier local, lipsa banilor reprezinta un impediment in obtinerea acestui loc.
Astfel, inca de acum câteva luni, locurile in Consiliul Local au fost cumpărate. Surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul si care fac parte din cadrul partidelor locale afirma ca, pentru a se regasi pe lista candidatilor pentru consilierii locali, unii colegi au trebuit sa „cotizeze” la partidul din care fac parte, nici mai mult nici mai putin decat 150 milioane de lei vechi, acesti bani, pe langa cotizatia lunara pe care acestia trebuie sa o achite ca si membru de partid.
Suma este oarecum exagerata, tinand cont de indemnizatia pe care un consilier local o incaseaza lunar, dar se pare ca merita, atata timp cat aduce un mandat sigur de Consilier Local de Mileanca.
Revenim cu amănunte!

Niciun comentariu: