vineri, 2 martie 2012

Curricula pentru clasa pregătitoare

În ciuda protestelor mai mult sau mai puţin vehemente ale câtorva asociaţii de părinţi şi a confederaţiilor sindicale în ansamblu, care au solicitat amânarea introducerii clasei pregătitoare în învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei îi dă înainte cu preparativele atragerii copiilor către băncile şcolii.
Ultima mişcare în acest sens o constituie publicarea pe pagina proprie de internet şi supunerea spre dezbatere publică a "pachetului curricular destinat clasei pregătitoare", adică mai pe româneşte a listei de discipline pentru clasa pregătitoare şi a noţiunilor pe care trebuie să şi le însuşească micii elevi.
Pachetul propus conţine programele şcolare pentru următoarele discipline: Comunicare în limba română, Educaţie pentru societate, Religie, Matematică şi explorarea mediului, Muzică şi mişcare, Educaţie fizică şi sport, Consiliere, Arte vizuale şi lucru manual, precum şi... TIC (tehnologia informaţiei şi comunicării). La această din urmă disciplină, copiii vor învăţa să recunoască principalele componente externe şi periferice ale unui calculator, să utilizeze tastatura şi mouse-ul, să "opereze" cu softuri educaţionale simple, să caute pe internet, să utilizeze aparate foto şi camere de filmat digitale.
Programele şcolare sunt supuse dezbaterii publice începând de ieri, timp de două săptămâni, astfel încât toţi cei interesaţi pot contribui cu propuneri trimise la adresa de e-mail clasapregatitoare@medu.edu.roAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau, în scris, pe adresa MECTS

Niciun comentariu: