miercuri, 7 martie 2012

De joi, vremea se încălzește!

Începând de joi, temperaturile încep să crească.
Miercuri este încă o zi rece, cu temperaturi de iarnă.
Înnorările vor afecta regiunile extracarpatice, în Dobrogea va ninge slab, în rest va fulgui. În celelalte regiuni vor alterna perioadele însorite cu cele cu mai mulţi nori. În timpul zilei, temperaturile scad cu 2-3 grade faţă de ziua precedentă şi vor avea valori maxime cuprinse între minus 3 şi 5 grade.
Joi, 8 martie:
Primăvara începe să dea semne că ar vrea să se întoarcă la noi şi vom remarca o încălzire uşoară, cu maxime cuprinse, în general, între 0 şi un grad Celsius în depresiunile intramontane şi 8 grade în Banat, valori cu câteva grade încă sub regimul normal pentru data de 8 martie. Cerul va fi variabil în majoritatea zonelor, cu excepţia celor din sud şi din vest, unde izolat mai fulguieşte, îndeosebi la munte. Vântul se va domoli şi nu va mai avea viteze mai mari de 20-25 de km/h nici chiar la munte.
Vineri, 9 martie:
Norii se adună peste jumătatea sudică a ţării şi doar pe arii restrânse vor mai lăsa precipitaţii mixte, însă slabe cantitativ: ploaie în Oltenia şi lapoviţă în sudul şi sud-vestul Munteniei. Vântul va sufla moderat, iar maximele vor trece, cel mai probabil, de pragul de îngheţ în toată ţara şi se vor situa în general între 1 şi 9 grade, cu cele mai mari valori în Banat.

Niciun comentariu: