marți, 5 iunie 2012

Amenzi si dosare penale!

Incidentele inerente oricarei campanii electorale apar unul după altul, in ciuda eforturilor politistilor, pentru a tine totul sub control.
Aproape douăzeci de sesizari au fost facute in ultimele trei saptamani la Politie si la Biroul Electoral Comunal.
Reprezentantul Poliției Locale spune că de când a inceput campania electorala, au fost inregistrate 19 sesizari privind diferite incidente.
Majoritatea se refera la furtul, distrugerea, deteriorarea, murdărirea sau mâzgălirea panourilor si a afiselor electorale, ori la lipirea mijloacelor de propaganda in alte locuri decăt cele permise de lege.
  Cei care au fost prinsi incălcând legea electorala, au fost amendati cu sume cuprinse intre 600 si 1.000 de lei.
La Codreni, au fost confiscate 100 de afise electorale ce apartineau candidatului... la primaria comunei, dupa ce un cetatean a fost prins ca le lipea pe stalpii de iluminat.
Un alt cetatean, din Seliștea, a reclamat faptul ca a fost amenintat cu bataia, pentru ca a refuzat sa ii lase pe niste indivizi sa lipeasca afise electorale pe gardul curții sale.
Nici reprezentantul Politiei Locale nu stă deoparte când vine vorba de incălcarea legii electorale.
La Mileanca, s-au dat 7 de avertismente si o amendă de  600 de lei, pentru distrugerea unor afise electorale prin rupere, iar la Scutari,s-au aplicat două amenzi cuprinse intre 80 si 150 de lei, pentru lipirea afiselor pe trunchiul unor copaci.
  O sesizare aparte o constituie cea adresată poliției locale de către primarul Ursache Ioan, reprezentantul USL, privind deteriorarea afișelor electorale din fața primăriei din ziua de 20 mai, orele 17,de către cetățeanul Gh.M. de 72 de ani, după cum  se observă și în înregistrarea camerei de supreveghere a primăriei:http://youtu.be/zbpdXQUgOKw.
S-a înaintat dosarul către Parchetul Darabani, ne relatează agentul principal de la Poliția Locală Ovidiu Marian Florea.

Niciun comentariu: