luni, 20 august 2012

Începe Bacalaureatul... parţial !

Pentru candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, astăzi începe examenul. Este vorba despre acei absolvenţi de liceu care nu au susţinut până acum proba de certificare a competenţelor de comunicare în limba română, prima probă din calendarul Bacalaureatului.
În continuare, probele de certificare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 21-22 august - evaluarea compeţentelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională ,23-24 august - evaluarea competenţelor digitale .
Cât priveşte probele scrise, cea de limba şi literatura română va fi susţinută pe 27 august. Pe 29 august va fi proba obligatorie a profilului, iar proba la alegere în funcţie de profil şi specializare se va susţine pe 31 august.
Candidaţii care repetă examenul au posibilitatea de a se prezenta doar la proba la care nu au obţinut notă de trecere, sau, în cazul în care au note peste 5 la toate disciplinele, dar fără să întrunească media minima 6,00, doar la o singură disciplină la care se consideră mai bine pregătiţi.
Afişarea rezultatelor acestei sesiuni este programată pe 2 septembrie; în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii.
 În perioada 3-4 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar pe 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Niciun comentariu: