vineri, 17 august 2012

Școli la control!

Incepând de săptămâna viitoare, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean vor demara controale în unitățile de învățământ din județ, pentru a vedea în ce stadiu se află pregătirea acestora pentru noul an școlar, dar și pregătirea condițiilor pentru clasa pregătitoare, respectiv achiziționarea mobilierului și reabilitarea spațiilor.
  “Exista scoli care au terminat deja, dar exista scoli in care stadiile sunt mai putin avansate. In momentul in care te angajezei sa faci clasa pregatitoare trebuie sa asiguri toate conditiile, iar noi am facut o solicitare primariilor de a aloca fonduri pentru reabilitarea si amenajarea acestor spatii", a declarat Mihaela Hunca, inspector general al ISJ.
La inceputul lunii august, la nivelul judetului Botosani, 8% dintre scoli inca nu demarasera procedura de achizitie a mobilierului pentru clasa pregatitoare, in timp ce 40% avea incheiate deja contracte. Primăriile au primit fonduri pentru cumpărarea mobilierului, câte 200 de lei pentru fiecare elev. Pentru anul școlar 2012-2013, la nivelul județului Botoșani sunt 228 de clase pregatitoare, dintre care 123 sunt in regim simplu, iar 105 in regim simultan, în special in mediul rural.
În Mileanca va exista o clasă în regim simplu și 0,25 în regim simultan.

Niciun comentariu: