vineri, 17 august 2012

Suplinitorii n-au ce căuta la clasele pregătitoare !

Cei peste 20 de copii milenceni care pe 10 septembrie vor intra în clasa pregătitoare vor fi "preluaţi" exclusiv de cadre didactice titulare ale şcolilor.
Acest fapt a fost reconfirmat ieri de ministrul educaţiei - Ecaterina Andronescu în cadrul unei videoconferinţe-maraton cu şefii inspectoratelor şcolare din întreaga ţară, reprezentanţilor din teritoriu atrăgându-li-se atenţia la modul cel mai serios asupra faptului că la clasele pregătitoare nu au ce căuta suplinitorii, nici măcar cei calificaţi.
 "Ministrul Educaţiei a subliniat faptul că la clasele pregătitoare trebuie să încadrăm exclusiv titulari ai sistemului de învăţământ, cadre didactice bine pregătite şi care urmează cursurile de perfecţionare speciale. Această măsură se justifică prin aceea că aceşti copii trebuie îndrumaţi timp de cinci ani de aceleaşi cadre didactice, până la finalul clasei a IV-a. Noi avem suficiente cadre didactice din această categorie, aşa că vom face normările fără probleme", au declarat reprezentanții ISJ Botoșani.
Tot în cadrul videoconferinţei de ieri a fost abordată şi spinoasa problemă a dotării cu mobilier şcolar adecvat micuţilor de la pregătitoare. Care mobilier este sublim, însă lipseşte cu desăvârşire din şcoli.
Este greu de crezut că furnizorii de mobilier vor accepta această modalitate de a face afaceri cu şcolile, aşa că se întrevede intrarea în criză de timp şi apoi încheierea de contracte pe repede înainte, care nu se ştie cât de avantajoase vor fi pentru unităţile de învăţământ.

Niciun comentariu: