luni, 24 septembrie 2012

Pacienții pot verifica serviciile medicale

Pacienţii pot afla dacă medicii care care i-au tratat au raportat corect serviciile prestate, depunând o cerere în acest sens la Casa de Asigurări de Sănătate.
 La rândul său, Corpul de control al CAS va demara controale privind verificarea serviciilor medicale raportate de furnizorii cu care se află în contract, iniţiativa aparţinând Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
 CAS Botoșani aduce la cunoştinţa asiguraţilor că pot solicita verificarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale de care au beneficiat într-o anumită perioadă de timp. Informaţiile vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi în baza unei cereri personale, datată şi semnată, cu păstrarea confidenţialităţii asupra datelor cu caracter personal.
 După raportarea serviciilor medicale, la solicitarea siguraţilor, se va putea vedea dacă acel serviciu s-a făcut. Toată lumea va fi mai responsabilă ca şi corectitudine.
În cadrul acestei campanii, iniţiată de CNAS, pacienţii care doresc să schimbe ceva în domeniul de care depinde până la urmă viaţa lor, pot veni cu propuneri sau pot obiecta anumite lucruri care-i nemulţumesc atunci când ajung la medicul de familie, medicul specialist ori în spital.
 În acest sens, a fost pus la dispoziţia lor un formular pe care beneficiarii de servicii medicale îl vor putea completa astfel ca, ulterior, cei de la CAS să poată verifica dacă serviciile raportate de medici corespund cu cele primite de pacienţi.
Prin urmare, formularele pot fi folosite numai în situaţia în care există suspiciuni din partea pacienţilor vizavi de servicile medicale raportate.
 Practic, se va verifica la modul real dacă asiguraţii au beneficiat de consultaţii, tratamente, bilete de trimitere ori alte servicii medicale.

Niciun comentariu: