joi, 24 octombrie 2013

Mere gratuite!

Elevii vor primi gratuit mere in scoli in anul scolar 2013-2014, se arata intr-un act normativ care a intrat miercuri in vigoare.
 De asemenea, programul prevede implicarea elevilor intr-o serie de activitati extrascolare, care sa contribuie la dezvoltarea competentelor acestora.
 Elevii vor primit gratuit mere, in limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev pentru anul scolar 2013 – 2014, pe o perioada de 85 de zile de scolarizare, se arata in HG nr. 800/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 652 din 23 octombrie 2013.
 Prin acest program Guvernul urmareste incurajarea consumului de fructe in scoli, crearea si fixarea unor obiceiuri alimentare sanatoase in randul copiilor de varsta scolara, precum si stimularea productiei interne de fructe, se precizeaza intr-un comunicat recent al Executivului. Pe langa distributia de fructe, actul normativ mai include cateva masuri adiacente si anume:
 -organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente;
 -organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalitati practice educative care sa contribuie la dezvoltarea competentelor elevilor si prin activitati de gradinarit.
In ceea ce priveste premiile care se vor acorda cu ocazia organizarii concursurilor tematice, acestea vor consta in carti, diplome, cosuri cu fructe si legume, rasaduri de legume destinate elevilor, iar pentru unitatile de invatamant premii constand in dotari sali de curs sau materiale didactice, se arata in HG nr. 800/2013. Documentul stabileste ca este interzisa acordarea de premii in bani.
De asemenea, banii necesari implementarii masurilor adiacente, mentionate mai sus, vor fi suportate de bugetele locale ale judetelor, respectiv ale sectoarelor Municipiului Bucuresti, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si nu vor putea depasi 10% din fondurile institutiilor publice, se precizeaza in documentul citat.

Niciun comentariu: