luni, 11 noiembrie 2013

Prognoza 10-14 noiembrie

Precipitații sub formă de de ploaie, dar și mixte, vor contribui, de la jumătatea acestei săptămâni, la o răcire accentuată a vremii, arată prognoza pentru următoarele două săptămâni (10-24 noiembrie) realizată de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, publicată luni.
 Potrivit meteorologilor, în primele zile, deși temperaturile vor scădea ușor și treptat, vremea se va menține totuși mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie.
 În jurul datei de 14-15 noiembrie, răcirea se va accentua, maximele diurne coborând spre o medie de 8-9 grade.
 Pe 16 noiembrie, o ușoară creștere a regimului termic va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale pentru această perioadă, de aproximativ 10 grade, ce se vor menține relativ constante până la sfârșitul intervalului de prognoză.
 Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, de la valori de 10 grade în prima noapte, până spre 5 grade pe 15 noiembrie, după care se vor menține relativ constante.
 Probabilitatea de precipitații pe arii extinse va fi semnificativă în jurul datelor de 11, 13, 14, 19 și 21 noiembrie.
 În Moldova, în primele trei zile, mediile termice vor fi apropiate de normele climatologice pentru această perioadă a anului, urmând ca pe 13-14 noiembrie să scadă cu 4-5 grade.
 Începând din data de 14 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, mediile maximelor diurne vor avea valori de 7-8 grade.
Minimele nocturne vor scădea de la valori de 8-9 grade în primele nopți, până la 1-2 grade Celsius spre sfârșitul intervalului de prognoză.
 Ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape în fiecare zi a intervalului.
 Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 10-24 noiembrie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia. (AGERPRES)

Niciun comentariu: