joi, 6 februarie 2014

După vacanţă!

După vacanţa intersemestrială, elevii de gimnaziu din anii terminali vor intra în febra examenelor.
 Din a doua săptămână a semestrului, aşa cum prevede calendarul stabilit la nivel naţional, elevii de clasa a VIII-a vor fi supuşi simulării de Evaluare Naţională, iar la începutul lunii martie tinerii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simulări la probele scrise din Examenul de Bacalaureat 2013-2014.
 Astfel, conform calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, pe 18 februarie este programată proba scrisă la Limba şi literatura română la simularea admiterii, a doua zi va fi simularea la Matematică, iar pe 7 martie vor fi afişate rezultatele.
 Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar  au subliniat faptul că rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi şcolare, în dezbateri la clasă, cu elevii şi în şedinţe cu părinţii, precum şi la nivel de consiliu profesoral, în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
 După simulări, evaluarea propriu-zisă a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 13 iunie- 1 iulie, susţinerea probelor la Limba română, materină şi Matematică fiind în zilele de 23, 24 şi 25 iunie.

Niciun comentariu: