vineri, 28 februarie 2014

Obligaţi să corecteze gratuit!

În acest an, Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit că elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor susţine simulări ale examenului de evaluare naţională, respectiv bacalaureat.
 Dacă într-o primă fază, profesorii au considerat benefice aceste tipuri de examinări care au rolul de a îmbunătăţi rezultatele de la examenele de la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, ulterior, au apărut tot mai multe voci care contestă aceste testări.
Mai exact, nemulţumirile sunt determinate de faptul că munca depusă de cadrele didactice care participă la simulările examenelor naţionale, în anul şcolar 2013-2014, nu este remunerată.
 O altă nemulţumire este determinată de faptul că nu există o finalitate a acestor simulări, în condiţiile în care aceste lucrări scrise, deşi sunt corectate şi sunt notate de către evaluatori, nu au valoarea unei teze, nefiind trecute în catalog.
 Astfel, elevii nu sunt interesaţi de rezultatele obţinute la acestea, ceea ce explică, în mare parte, eşecul simulărilor.
 La nivelul judeţului profesorii vor avea de corectat peste 3.500 de lucrări ale elevilor de clasa a VIII-a, peste 5.000 de teze ale elevilor de clasa a XI-a şi circa 3.300 de teze de simulare ale elevilor de clasa a XII-a.
 O altă nemulţumire a personalului didactic este determinată de Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015.
 Mai exact, este vorba despre o prevedere a metodologiei care stipulează faptul că înscrierile se pot face şi în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 08.00-13.00.
 Personalul care trebuie să fie, în această zi, la dispoziţia părinţilor nu este plătit pentru această activitate.

Niciun comentariu: