miercuri, 16 aprilie 2014

Alegerile europarlamentare

Alegerile europarlamentare din 25 mai se apropie în ritm alert.
 Pentru organizarea acestora a fost stabilit un calendar, monitorizat la nivelul Instituției Prefectului – județul Botoșani, instituție responsabilă de organizarea scrutinului.
Ieri a fost termenul limită pentru soluționarea contestațiilor privind admiterea sau respingerea candidaturilor, iar astăzi se afișează candidaturile care rămân definitive.
Joi, 17 aprilie se va stabili numărul de ordine de pe buletinul de vot, iar pe 18 aprilie se afișează declarațiile de avere și de interese ale candidaților.
 Până pe 19 aprilie, Biroul Electoral Județean trebuie completat cu reprezentanții partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice sau electorale.
 Autoritățile locale au termen până pe 24 aprilie să stabilească locurile speciale pentru afișajul electoral.
 Până pe 15 mai trebuie stabiliți prin tragere la sorți și președinții secțiilor de votare și locțiitorii lor și delimitate secțiile de votare.
Tot până la această trebuie tipărite buletinele de vot.
Până pe 20 mai se vor completa birourile electorale ale secțiilor de votare cu reprezentanții patidelor politice. Pe 23 mai se distribuie către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare buletinele de vot, ștampilele de control și ștampilele cu mențiunea “VOTAT”, formularele pentru încheierea proceselor-verbale, formularele listelor electorale suplimentare și celorlalte materiale necesare desfășurării procesului electoral. Campania electorală începe pe 25 aprilie și se va încheia pe 24 mai, la ora 7.00.
Votul pentru desemnarea viitorilor europarlamentari va începe pe 25 mai, la ora 7 și se va încheia la ora 21.

Niciun comentariu: