vineri, 6 iunie 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, CLASA A VI-A. MATEMATICĂ. ŞTIINŢELE NATURII

Evaluarile nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se incheie astazi, 6 iunie, cu testarea elevilor de clasa a VI-a la Matematica si Stiinte ale naturii.
 Este primul an in care aceste evaluari sunt sustinute de toti elevii de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, dupa doi ani in care au fost organizate doar pe un esantion de scoli.
 Durata testului este de 60 de minute, iar subiectele au fost redactate de Centrul National de Evaluare. Evaluarile se desfasoara in clasa in care invata fiecare elev, nu este un regim special asa cum exista la examenele nationale, subiectele sunt realizate pe doua numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu au aceleasi subiecte.
 Nu exista camere de luat vederi, iar notele pe care le obtin elevii nu sunt trecute in catalog.
Rezultatele nu vor fi facute nici public, nu va exista o lista cu elevii din fiecare clasa si cu rezultatele obtinute, ci vor fi discutate cu parintii si la nivel de scoala.
 Competenţele pe care elevii trebuie deja să le fi acumulat sunt conform nivelului specific vârstei - competenţe de scris-citit, folosirea corectă a limbii române şi a limbii materne, competenţe de comunicare în limba română şi limba maternă, competenţe în domeniul matematicii şi al ştiinţelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi având un nivel mediu de dificultate.
 Durata alocată rezolvării testelor va fi de 60 de minute pentru fiecare test pentru clasa a VI-a.
Un raport de tip PISA cu evaluări pe fiecare competenţă pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a va fi realizat la nivel naţional, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Niciun comentariu: