luni, 21 iulie 2014

Titularizare!

Peste 600 de dascăli din judeţul nostru s-au înscris la concursul de titularizare care are loc astăzi, 21 iulie.
 La nivelul judeţului s-au stabilit două centre de examen:.
 Candidații botoșăneni vor susține examenul în două centre, respectiv Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Concursul de titularizare constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă, desfăşurată în luna mai şi probă scrisă, pe care candidaţii o susţin luni, 21 iulie.
 Sălile de examen vor fi supravegheate video.
 Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) a publicat lista catedrelor disponibile pe perioadă nedeterminată şi determinată, valabilă pentru profesorii care îşi caută o catedră pentru viitorul an şcolar.
Posturile pot fi ocupate de candidaţii care vor participa la examenul de titularizare din 21 iulie, dar şi de cei care l-au promovat în seriile anterioare, potrivit prevederilor Legii Educaţiei Naţionale.
Din cele peste 350 de poziţii, câte cuprinde lista făcută publică de ISJ , doar 32 sunt pentru catedre titularizabile.
 Celelalte sunt posturi cu valabilitate de un an de zile sau grupuri de ore care nu sunt suficiente pentru constituirea unei catedre.
 Dintre posturile titularizabile, cele mai multe sunt pentru învăţătoare – 10, educatoare, limba franceză – 6, sunt câteva catedre în învăţământul special, două posturi la limba engleză, două posturi de matematică, o catedră de istorie, la discipline teologice de specialitate şi discipline care se predau în cadrul palatelor şi cluburilor copiilor.
 Oferta este mai bogată pe lista posturilor valabile doar un an de zile, unde se regăsesc numeroase posturi din învăţământul primar şi preşcolar, de profesori de arte, de educaţie fizică, de matematică, limba română şi limbi străine.
 Rezultatele se vor afişa pe 25 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 25 şi 26 iulie.
Notele finale vor fi făcute publice pe 30 iulie.
Din 31 iulie încep şedinţele publice de repartiţie pe posturi.
Nota obţinută la proba practică sau la inspecţia la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare.
Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia la clasă.
 Cei care vor obţine note mai mici vor putea ocupa un post de suplinitor.

Niciun comentariu: