marți, 23 septembrie 2014

Religie - program de perfecţionare

Profesorii de religie sunt așteptați să se înscrie la primul program de perfecționare cu conținuturi de specialitate, acreditat de Ministerul Educației Naționale.
 În cadrul proiectului vor fi dezvoltate, acreditate și furnizate 8 programe de perfecționare, cu acces gratuit pentru cadrele didactice care predau Religie, pentru toate cultele prevăzute de curriculum-ul național. Programul denumit „Perfecționarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care predau disciplina Religie” este derulat de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și urmărește perfecționare a 1.560 de cadre didactice care predau Religie la toate cultele prevăzute de curriculum-ul național.
Proiectul este realizat cu fonduri europene.
 Pentru formarea unei grupe, numărul minim de participanți este de 9 persoane, iar numărul maxim de 18 persoane. Fiecare dintre cele 8 programe vor avea alocate 32 de ore pentru activități față în față și 68 de ore pentru activități online.
 Orele destinate activităților față în față se vor derula pe parcursul a două întâlniri, fiecare cu o durată de 2 zile, 8 ore pe zi, în zilele de sâmbătă și duminică, în timpul semestrelor anului școlar sau în timpul săptămânii, pe perioada vacanțelor școlare.
 Orele on-line se vor desfășura înaintea celor două întâlniri față în față.
 Evaluarea competențelor participanților se va realiza în ultimele trei ore din cele 32 destinate întâlnirii față în față.
 Proiectul oferă sprijin pentru formarea continuă a cadrelor didactice prin acordarea unui premiu în valoare de 1.000 de lei impozabil și prin acordarea unui premiu suplimentar în valoare de 1.000 de lei impozabil pentru persoanele asistate la debutul în carieră, care participă la cel puțin un program de perfecționare furnizat în cadrul proiectului.
Cei interesați se pot înscrie la adresa http://predareareligiei.ro/preinscrieri.http://predareareligiei.ro/preinscrieri/
 Modulele programului sunt:
 Modulul P1 - Predarea temelor interdisciplinare la Religie ortodoxă - gimnazial și liceal - 25 credite; Modulele P2 și P3 - Managementul conflictului ideatic religios - pentru ciclul gimnazial (P2) și liceal (P3) - 25 credite;
 Modulele P4, P5 și P6 - Predarea pozitiv-creativă a Religiei - pentru ciclul primar (P4), gimnazial (P5) și liceal (P6) - 25 credite;
Modulul P7 - Realizarea activităților extracurriculare prin proiecte - 25 credite;
Modulul P8 - Program de perfecţionare TIC - 25 credite.
 În cadrul proiectului va fi realizat și un ghid pentru cadrele didactice care predau Religie asistate la debutul în carieră, acest material servind ca suport pentru 50 de ore de activităţi on-line.

Niciun comentariu: