joi, 18 septembrie 2014

Reutilizarea manualelor vechi

Ministerul Educaţiei a extins perioada de utilizare a manualelor vechi, pentru elevii de clasele I şi a II-a, până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale.
 De asemenea, inspectoratele şcolare au primit ordin să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I.
Ministrul Remus Pricopie a luat această decizie la solicitarea premierului Victor Ponta, care îi dăduse termen până săptămâna viitoare să găsească o soluţie în privinţa manualelor şcolare.
 Potrivit unui comunicat al ministerului, citat de Hotnews, "inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I.
 Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja in scoli".
 Ministerul Educaţiei a transmis, prin intermediul aceluiaşi comunicat, că este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în ciuda blocajelor generate de editori.
"Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane", a transmis ministerul.

Niciun comentariu: