miercuri, 1 octombrie 2014

Fără manuale școlare!

 A inceput a treia săptămână din anul scolar 2014-2015, iar elevii de clasa I si a II-a nu au primit nici acum manualele promise de ministrul Educatiei.
 Multi dintre ei nu pot invata nici macar de pe manualele vechi, deoarece nu mai existau suficiente in stocul scolilor, tinand cont ca elevii urmau sa primeasca altele noi, digitale, la inceputul acestui an scolar.
 Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a primit un ultimatum de la premierul Victor Ponta pentru a rezolva intr-o saptamana situatia manualelor scolare care nu au ajuns in scoli, iar elevii de clasa I si a II-a nu au de pe ce invata.
 Ultimatumul a expirat deja, insa problema a ramas la acelasi stadiu.
 Invatatorii care predau la clasele I si a II-a au cerut parintilor sa achizitioneze manuale auxiliare, pentru care au scos din buzunar sume cuprinse intre 20-100 de lei.
O alta varianta care ii ajuta pe invatatori sa predea micutilor tainele abecedarului – in lipsa acestuia – raman fisele de lucru trase la xerox.
 Dupa ce a lasat sute de mii de elevi de clasa I si clasa a II-a fara manuale la inceputul anului scolar 2014-2015, Guvernul a decis si sa reduca bugetul Educatiei cu 5,5 milioane de lei, cu ocazia celei de-a doua rectificari bugetare pe 2014 programata in aceasta saptamana.

Niciun comentariu: