miercuri, 1 octombrie 2014

Fermieri activi

Fermierii care primesc subvenţii mai mari de 5.000 de euro pe an şi intră în verificarea de fermieri activi vor trebui să se înregistreze cel puţin ca PFA (persoană fizică autorizată), începând din anul 2015, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) George Turtoi
. "În fişa măsurilor pe Pilonul II nu mai există persoană fizică beneficiar eligibil, iar pe Pilonul I apare definiţia de fermier activ.
 Ca să faci această verificare, dacă solicitantul are sau nu acel domeniu de activitate, este obligatoriu ca în sistem să introduci domeniul lui de activitate, iar ca să aibă domeniu de activitate trebuie să fie minimum PFA pentru că trebuie să aibă cod CAEN", a declarat George Turtoi.
 Secretarul de stat a precizat că această condiţionalitate din Pilonul II va fi aplicată şi pe Pilonul I pentru toţi fermierii care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an.
 "Condiţionalitatea accesată va fi aplicată şi pe Pilonul I pentru toţi cei care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an şi intră în verificarea de fermier activ.
 Dacă nu are cod CAEN nu va lua subvenţie, iar ca să aibă cod CAEN trebuie înregistrat la ONRC, cel puţin ca PFA, ca să îi vezi codul CAEN.
Vom începe odată cu campania din 2015", a precizat oficialul MADR.
 Un efect al acestei măsuri se va vedea şi în fiscalizarea producţiei agricole comercializate.

Niciun comentariu: