joi, 6 noiembrie 2014

Cupoane pentru ajutoare!

Milencenii care beneficiază în acest an de alimente de la Uniunea Europeană vor putea ridica produsele în baza unor cupoane pe care le primesc prin poștă.
La nivelul județului Botoșani sunt 70.000 de beneficiari ai acestor ajutoare, până acum fiind distribuite 67.000 de cupoane.
 Aceste cupoane reprezintă o noutate în acest an, până acum beneficiarii alimentelor de la Uniunea Europeană mergând la punctele de distribuție și ridicând produsele, după ce erau trecuți pe o listă.
În urmă cu o săptămână, membrii Guvernului au anunţat că alimentele UE pentru persoane defavorizate, şomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, vor fi distribuite după 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, dar pe baza unui cupon care va fi trimis prin Poştă încă din 22 octombrie, beneficiraii fiind astfel înştiinţaţi din timp că vor primi ajutoare.
 Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei.
 Coşul de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este în valoare de 128 de lei şi va fi oferit o singură dată pe an.
În Mileanca vor beneficia de alimente de la UE un număr de 670 de persoane.
Ajutoarele de la Uniunea Europeană, pentru persoanele defavorizate, vor ajunge la destinatari începând cu 25 noiembrie.
 Instituţia Prefectului va monitoriza predarea ajutoarelor alimentare de către operatorii economici către reprezentanţii autorităţilor publice locale şi, mai departe, către beneficiari, pe baza unor proceduri.
 Beneficiarii acestui program sunt: familiile care beneficiază de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei/lună, persoanele cu handicap şi veteranii.

Niciun comentariu: