luni, 24 noiembrie 2014

Zile libere pentru bugetari

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță, la sfârșitul săptămânii.
 Pentru că, atât ziua de 30 noiembrie, ziua în care se sărbătorește Sfântul Andrei, cât și ziua de 1 decembrie (Ziua Națională a României), sunt declarate sărbători legale, aceștia vor avea liber, astfel, weekendul lor se va prelungi cu o zi, 30 noiembrie fiind o zi de duminică.
Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie este penultima de acest gen de care se vor bucura bugetarii, anul acesta.
 Aceștia vor sta acasă și de Crăciun, mai exact în prima și a doua zi de Crăciun, respectiv 25 și 26 decembrie.
 Libere în 2015
 În anul 2015, bugetarii vor avea liber pe data de 1 și 2 ianuarie, respectiv joi și vineri; pe data de 12 aprilie și 13 aprilie, zile care pică duminică și luni și în care creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele.
 De asemenea, funcționarii vor avea liber și vineri, 1 mai, atunci cânt este marcată Ziua Internațională a Muncii, precum și pe data de 31 mai (duminică), respectiv 1 iunie (luni), zile în care se sărbătoresc Rusaliile.
Vor mai fi zile libere pentru bugetari și 15 august (sâmbătă) – Adormirea Maicii Domnului, precum și pe data de 30 noiembrie (luni) și 1 decembrie (marți) atunci când se sărbătoresc Sfântul Andrei, respectiv Ziua Națională a României.
 Ultimele zile libere din decursul anului 2015 vor fi 25 și 26 decembrie (vineri și sâmbătă) atunci când se sărbătorește Crăciunul.
Nu toți bugetarii au liber
 Există și bugetari care nu pot beneficia de aceste zile, dar cărora li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, conform art. 142.
 În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.(GJr.ro)

Niciun comentariu: