joi, 12 martie 2015

Ultima zi!

Mâine este ultima zi în care părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare.
 Astfel, în intervalul 8.00-20.00, ei se pot adresa școlilor pentru a depune cererile de înscriere.
Până marți, 10 martie, la nivelul județului  fuseseră înscriși 2.224 elevi, dintre care 2.014 au vârsta de 6 ani împlinită înainte de 1 septembrie 2015 și 210 de copii care vor împlini 6 ani după această dată. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, după încheierea înscrierilor, pe data de 16 martie vor fi procesate de comisia națională cererile de înscriere a copiilor în învățământul primar cu ajutorul aplicației informatice și vor fi repartizați la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea de înscriere.
Părinții care vor să își înscrie copiii în clasa pregătitoare pot accesa site-ul https://clasapregatitoarebotosani.wordpress.com, pentru a afla la ce școli sunt arondați cei mici, după domiciliu.
 În zilele de 20 - 21 martie vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.
 Pe 23 martie va fi publicată lista locurilor libere, iar în perioada 24 martie - 3 aprilie are loc etapa a doua de înscriere.
 Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 - 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I, până pe 13 martie.
Listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie.

Niciun comentariu: