joi, 16 aprilie 2015

Manuale retipărite

Manualele şcolare vechi de la clasa a IV-a, de la ciclul gimnazial şi ciclul inferior al liceului, aflate într-un stadiu avansat de uzură, vor fi retipărite.
 Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) a aprobat, prin ordin de ministru, retipărirea manualelor destinate învăţământului preuniversitar pentru anul şcolar 2015 – 2016.
Pentru această procedură, judeţului nostru i-a fost alocată suma de 213.045 de lei.
 Până pe 5 mai, unităţile de învăţământ din judeţ vor trebui să realizeze un formular de comandă. Acesta se va realiza luând în considerare stocurile de manuale şcolare existente în unităţile şcolare, lista manualelor cuprinsă în “Catalogul manualelor şcolare pentru anul şcolar 2014 – 2015″, prevederile prezentului ordin al MECŞ şi priorităţile stipulate în acesta.
Vor fi retipărite manuale în proporţie de maximum 10% din totalul elevilor înscrişi pentru clasa a IV-a şi de maximum 15% pentru învăţământul gimnazial şi ciclul inferior al liceului.
Contractul de achiziţie în vederea completării stocurilor de manuale se încheie şi se derulează de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
 Potrivit ordinului de ministru, în perioada 5 mai – 8 august este programată retipărirea de către edituri a manualelor şcolare, iar, până în 29 august, noile cărţi vor ajunge la ISJ.
 Acestea vor fi distribuite către unităţile şcolare în perioada 1 – 12 septembrie, pentru ca elevii să intre în posesia lor şi să înceapă noul an şcolar cu manuale noi pe bănci.

Niciun comentariu: