marți, 2 iunie 2015

Activități metodice: Mileanca și Codreni

Educatoarele au propus ca anul acesta şcolar să regândească activităţile din grădiniţă astfel încât să pună un accent mai mare pe modul de predare prin prisma caracterului practic – aplicativ al cunoştinţelor, să treacă de la caracterul static – în sala de grupă – la caracterul dinamic, să iasă mai mult cu copiii în aer liber, să desfăşuroare activităţi de tip outdoor cât mai variate, cât mai atractive pentru copii.
 În data de 29 Mai 2015 Grădiniţa cu Program Normal Mileanca a fost gazda activităţilor metodice desfăşurate în cadrul “Cercului pedagogic al educatoarelor din zona Darabani”, cu tema “Activităţile de tip outdoor – posibilităţi şi modalităţi de organizare cu preşcolari”.
 Doamnele educatoare prezente la activitate au avut ocazia să cunoască un alt mod de abordare a metodelor de învăţare în grădiniţa de copii, au înţeles mai uşor ce înseamnă educaţia outdoor, cum poate fi aceasta aplicată în procesul de învăţare din grădiniţă.
Oaspeţii  au urmărit cu interes activitatea cu tema “Veronica şi traista fermecată”, desfăşurată în şase workshopuri amenajate în curtea grădiniţei.
 Copiii au ieşit în aer liber împreună cu doamnele educatoare şi au reuşit să realizeze o activitate deosebită prin care şi-au prezentat cunoştinţele lor, abilităţile, deprinderile pe care şi le-au format, fiind tot mai încântaţi de ceea ce le oferă grădiniţa.
 Cele şase ateliere de lucru au fost gândite şi amenajate astfel încât să acopere întreaga paletă de activităţi cu diferite grupe de copii.



Şcoala Gimnazială Nr. 2 Codreni a găzduit sâmbătă 30  Mai 2015, Cercul pedagogic al învăţătorilor, Centrul Darabani, având ca temă „Folclorul muzical- parte componentă a educației muzicale”.
 Întâlnirea a fost un adevărat curs de perfecţionare, s-a realizat un program bogat şi variat în activităţi, interesant din punct de vedere al conţinuturilor didactice şi ştiinţifice.


Niciun comentariu: