luni, 20 iulie 2015

Nu depășiți doza de vitamine!

Părinţii îngrijoraţi că cei mici nu mănâncă se grăbesc să apeleze la combinaţii de vitamine şi minerale.
 De cele mai multe ori, un astfel de complex nu are niciun efect.
 Lipsa poftei se tratează, în primul rand, cu un diagnostic corect. Americanii au venit în anii '60 cu ideea că nutriţia poate fi conjugată ştiinţific.
 Iar hrana poate fi înghiţită sub formă de tabletă. Pastile cu vitamine, minerale şi proteine, în loc de mâncare. Pentru efecte cosmetice sporite!
Logica acestor invenţii comerciale este distrusă chiar de către natura. Spre exemplu, ştie toată lumea că luaţi vitamine dintr-un măr.
 Le folosiţi doar dacă sunt integrate în structurile biologice complexe ce există în interiorul fructului. Nu şi dacă vin sub formă sintetică, izolată în laborator.
 Dintre toate vitaminele de sinteză, preparatele ce conţin vitaminele D ori A pot conduce la intoxicaţii. De la naştere şi până în perioada adolescenţei, cei mai mulţi medici recomandă aport suplimentar de vitamina D.
 Nu depăşiţi doza!
Intoxicaţia cu vitamina D determină leziuni la nivelul rinichiului.
 Copilul are nevoie de internare într-o secţie de toxicologie. Vitamina A are, de asemenea, potenţial periculos în doze mari, luate din medicamente.
 Şi alimentaţia mono-aliment excesivă poate fi toxică. Suplimentele alimentare cu vitamine şi minerale se iau, la nevoie, doar la recomandarea medicului. Şi neapărat în cantitatea recomandată de specialist! Medicii cu experienţă spun că lipsa poftei de mâncare în cazul celor mici spre exemplu, NU se tratează cu un complex cu vitamine, ci, în primul rând cu un diagostic corect.
 Orice capsulă vine la pachet cu excipienţi chimici, care sunt un stres pentru organism. (http://bit.ly/1fg3Oc5)

Niciun comentariu: