miercuri, 12 august 2015

Cereri de vânzare a terenurilor

Direcţia pentru Agricultură a judeţului Botoșani a înregistrat, în perioada 1 – 31 iulie, 105 de cereri de vânzare a terenurilor din extravilan, potrivit Legii nr. 17/2014.
 Au fost scoase la vânzare și terenuri în toate comunele arondate Darabanilor.
 Proprietarii multor terenuri scoase la vânzare nu mai locuiesc în comună de foarte mulţi ani şi nu au timp şi nici interes să mai păstreze pământul pe care l-au primit moştenire de la părinţi.
 Un cetăţean cu domiciliul în comuna Viișoara,  de exemplu, a scos la vânzare patru parcele în comuna Valea Rusului, de până la două hectare, însumând 4,65 de hectare.
 Proprietarii nu mai vor să investească în terenuri şi nu consideră rentabil să-şi mai lucreze terenul în arendă.
 Preţurile terenurilor variază în funcţie de calitatea terenurilor şi de urgenţa proprietarilor.
 Pentru o jumătate de hectar de teren în extravilan, proprietarii cer 4.000 de lei (comuna Viișoara), 5.000 de lei (comunele Mileanca şi Concești), 6.000 de lei (comuna Rădăuți Prut) şi 10.000 de lei în comuna Hudești.
 Pentru un hectar de teren, ofertele pornesc de la 6.000 de lei (comuna Drăgușeni) până la 10.000 de lei (comuna Mileanca), 18.000 de lei (comuna Havârna) şi 12.500 de lei (comuna Viișoara), iar pentru un teren de două hectare, 26.400 de lei (comuna Hudești).
 Direcţia pentru Agricultură Botoșani a eliberat, în această lună, avize finale în vederea încheierii contractului de vânzare-cumpărare, cele mai multe dintre acestea fiind acordate arendaşilor.
 Avizul final este valabil şase luni de la data comunicării către vânzător.
 Acesta este valabil şi ulterior împlinirii acestui termen, dacă părţile au încheiat, în perioada sa de valabilitate, un antecontract sau un pact de opţiune care are ca obiect terenul agricol extravilan pentru care a fost emis.

Niciun comentariu: