miercuri, 9 septembrie 2015

Ajutoare alimentare de la UE

De anul acesta, vor primi pachete cu alimente şi persoanele care nu se află pe lista beneficiarilor, dar îndeplinesc condiţiile specifice.
 Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană se vor da, în următoarea perioadă, atât pentru beneficiarii aflaţi pe listele instituţiilor abilitate, cât şi pentru cei care nu se află pe liste, dar îndeplinesc condiţiile de încadrare în categoria beneficiarilor.
 Pachetele care vor rămâne, după distribuirea către cei de pe liste, vor fi redistribuite, pe baza unui act normativ, care va fi aprobat prin hotărâre de consiliul local, către persoanele care nu sunt în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială, dar care îndeplinesc anumite condiţii.
 Practic, a fost o modificare legislativă, care dă un atribut administraţiei publice locale, pentru ca persoanele care nu sunt în baza de date a Asistenţei Sociale să poată beneficia de acest ajutor alimentar.
 Beneficiarii nu trebuie să aibă un venit mai mare de 450 de lei pe lună.
Va fi făcută şi anchetă socială, pentru a vedea cine se încadrează în această categorie.
 Cel mai probabil, în această categorie vor putea intra şi şomerii care nu erau în evidenţe la momentul întocmirii listelor de beneficiari.

Niciun comentariu: