marți, 29 septembrie 2015

Despăgubiri de secetă

Fermierii români vor primi în noiembrie și decembrie despăgubirile pentru culturile afectate de seceta din vară, a anunţat ministrul agriculturii Daniel Constantin.
 Guvernul a propus ajutoare de până la 400 de lei pe hectar pentru firme și 200 de lei pe hectar pentru micii agricultori.
 Ministrul agriculturii spune că multe judeţe sunt afectate de secetă în proporţie de 50%.
 În acelaşi timp, Comisia Europeană va aloca României trei milioane de euro, ca sprijin financiar pentru fermierii afectaţi de seceta din vară.
 Phil Hogan, a precizat că banii reprezintă o parte din ajutorul de 500 de milioane de euro acordat statelor membre.
 "Sperăm ca am realizat un prim pas. Este pentru prima dată când am acordat un sprijin fermierilor în această chestiune a secetei. Ministerul Agriculturii se ocupă de stabilirea condiţiilor pentru a intra în posesia acestui ajutor. În cazul României vorbim de aproximativ trei milioane de euro. Statele membre pot ridica acest nivel, noi doar sperăm să compensăm pierderile suferite de fermieri", a declarat Hogan.
 Seceta a distrus în această vară un sfert din culturile agricole. Cele mai afectate suprafețe se găsesc în judeţele: Galaţi, Botoşani, Vaslui, Iaşi, Argeş, Bacău, Neamţ, Suceava, Vrancea, Bihor, Sălaj, Constanţa, Teleorman şi Olt .(St.Bt.)

Niciun comentariu: