luni, 14 septembrie 2015

Festivitate de Deschidere a Noului an școlar

Din nou septembrie, din nou acea zi magică pentru toți mici sau mari, primii reîntorcându-se la școală cu ghiozdanul plin de cărți și caiete, ceilalți cu un bagaj plin de amintiri despre școală..
 Gata cu vacanța, oficial a început școala!
 Odată cu începerea noului an școlar, s-au transmis  câteva urări elevilor din partea  ISJ, Primăriei ( primar Ioan Ursachi), conducerii școlii Mileanca,( dir. prof.Daniela Azamfirei),Postului de Poliție Mileanca ( agent-principal Ovidiu Florea), amintindu-se totodată faptul că”  Școala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalți, depășim propriile individualități și singurătăți, învățând lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală și spiritualitate”. Simbolic, luna septembrie devine sinonimă pentru toată lumea cu şcoala, cu educaţia, cu începutul unui nou drum al împlinirii prin cunoaştere şi prin cultură. Totodată, devine prilej de a-mi exprima încrederea în dăruirea şi competenţa cadrelor didactice, în capacitatea lor de a modela caractere, de a crea o atmosferă bazată pe profesionalism, rigoare ştiinţifică, dar şi pe comunicare afectivă şi talent pedagogic (dir.D. Azamfirei).
” Tuturor elevilor le doresc să urmeze acest drum provocator al formării - singurul care le poate asigura reuşita în viaţă, să se bucure de frumuseţea anilor de şcoală, să dea un sens vieţii.
 De asemenea, îmi exprim speranţa că, şi în acest an şcolar, părinţii şi autorităţile locale vor rămâne partenerii de nădejde ai educaţiei, pentru ca şcoala milenceană să adune reuşite, împliniri şi succese”( primar Ioan Ursachi)
.








Niciun comentariu: