miercuri, 13 ianuarie 2016

Ajutorul national tranzitoriu (ANT) pe cap de oaie

APIA avertizeaza toti crescatorii de animale din judet sa fie atenti la cate capete de animale declara, deoarece se fac verificari in teren si se risca amenzi usturatoare.
 Astfel, fermierii care sunt prinsi ca au umflat pe hartie numarul de oi “din dotare” ar putea ramane fara o parte consistenta din ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) sau chiar sa fie exclusi de la plata.
De asemenea, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) poate sa taie din subventiile care li se cuvin oierilor daca descopera, de exemplu, diferente intre numarul oilor declarate in cererea unica si numarul oilor de la stana, care indeplinesc criteriile de eligibilititate pentru plata subventiei.
 Orice nerespectare a criteriilor de eligibilitate, a angajamentelor sau a altor obligatii legate de conditiile de acordare a ajutorului sau sprijinului este denumita de APIA neconformitate.
 Animalele care sunt eligibile pentru acordarea ajutorului se numesc determinate.
 Ajutorul national tranzitoriu (ANT) se acorda in sistem regresiv.
 Daca anul trecut, oierii au incasat 28,08 lei/cap de oaie, anul acesta cuantumul ajutorului ar putea sa scada la aproximativ 26 de lei/cap de oaie.
 Ministerul Agriculturii a prevazut in bugetul pe 2016 suma de 259 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor nationale tranzitorii la ovine si caprine.

Niciun comentariu: