marți, 12 ianuarie 2016

Taxe și impozite

Zeci de milenceni s-au grăbit să îşi achite taxele şi impozitele datorate pe acest an, chiar din prima zi în care ghişeele şi casieriile Primăriei au fost deschise şi pentru aceste operaţiuni – 11 ianuarie.
 Chiar de au fost deschise din 4 ianuarie, până acum nu se puteau plăti decât taxe şi impozite restante ori amenzi şi alte taxe, care nu au fost afectate de noile prevederi ale Codului Fiscal adoptat în 2015, care au intrat în vigoare anul acesta.
Chiar de la prima oră, milencenii conştiincioşi, care vin an de an să se achite de toate obligaţiile către bugetul local, s-au aşezat la coadă la casierie, pentru a afla cât au acum de plătit pentru locuinţe, terenuri, garaje, maşini sau alte bunuri impozabile cu care sunt înregistraţi în evidenţele comunale.
 Cei care au achitat integral impozitele pentru anul în curs au beneficiat şi de o bonificaţie de 10% la impozitele pentru terenuri, clădiri şi maşini.
 Această reducere se acordă pentru plata integrală a taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs, până la data de 31 martie.
 Pentru cei mai mulţi milenceni, taxele şi impozitele locale vor fi aproximativ aceleaşi ca anii anteriori, cu mici diferenţe, în plus sau în minus, dictate de aplicarea noilor prevederi ale Codului Fiscal, adoptate anul trecut, cu aplicare de la 1 ianuarie 2016.
 Una dintre puţinele taxele neafectate de Codul Fiscal este cea de ecologizare, care, fiind stabilită printr-o decizie de Consiliu Local, a putut fi menţinută la nivelul anului trecut.

Niciun comentariu: