joi, 11 februarie 2016

Manuale decontate

Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a vor deconta manuale şi în anul şcolar 2016 – 2017.
 “Pentru manualele de a XI-a şi a XII-a s-au dat nişte sume, care se vor da în continuare. Am încredere că vom merge pe calea aceasta.
 Anul acesta nu pot schimba chiar totul, chiar dacă vreau.
 Deocamdată, avem soluţia pe care o continuăm.
 Cu siguranţă că vom putea, până în toamnă, să luăm eventuale alte decizii atunci când vom pregăti bugetul pentru anul viitor”, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei.
 Reprezentanţii elevilor atrag atenţia că soluţia propusă anul acesta a fost una de compromis şi că un ajutor real ar însemna dublarea acestei sume.
 În toamna anului trecut, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a au putut deconta cel mult trei manuale în baza unui ajutor financiar de 55 de lei dat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCŞ).
 Suma a fost prea mică pentru a-i ajuta real pe elevii nevoiaşi, iar cei care îşi permit să cumpere manuale au ales să nu mai facă decont, spunând că era prea complicat să facă demersuri pentru o sumă atât de mică.
 Situaţia s-a reflectat şi în datele MENCŞ, care a cheltuit aproape două milioane de lei pe achiziţionarea de manuale pentru 63.300 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a, adică pentru mai puţin de jumătate din elevii din clasele terminale de liceu.

Niciun comentariu: