vineri, 15 aprilie 2016

Decalogul Primarului!

# Să fie un om care a reușit în plan personal, care este foarte bine pregătit în profesia sa, care a demonstrat că poate avea grijă de familia sa și a sprijinit necondiționat și alți oameni care aveau cu disperare nevoie de ajutor.
# Să fie un om respectat și respectuos, cu un set de valori corecte, un om cu respect față de biserică și legile statului.
# Să fie un om cu răbdare, să știe să asculte, să nu împartă cetățenii în buni sau răi, deștepți sau mai puțin deștepți, să înțeleagă și să facă lucruri pentru oameni, pur și simplu, fără să aștepte, niciodată, recunoștință.
# Să fie un om care a condus la rândul său oameni, un bun organizator, un om care înțelege să delege corect competențe, un om care știe să lucreze în echipă și are ca principal argument puterea exemplului.
# Să fie un om corect și ferm, să prețuiască competența și calitatea, să nu facă lucruri cu jumătăți de măsură, să vegheze la cheltuirea banului public, să sancționeze aspru derapajele și să răspundă pentru activitatea fiecărui om din echipa sa.
# Să fie un om cu importante contacte în diferite medii, la nivel național sau european, să pună în slujba comunității experiența activității sale anterioare, să conecteze comunitatea la proiecte de amploare, să nu ezite să angajeze orașul în parteneriate naționale sau europene care vor genera beneficii pentru fiecare cetățean în parte.
# Să fie un om care va face echipă doar cu cetățenii orașului, cu nimeni altcineva, să imprime o cadență de lucru potrivită, care să rezolve cât se poate de repede toate temele comunității.
# Să găsească modelul optim în care oamenii orașului să se implice în luarea deciziilor de importanță majoră pentru întregul oraș, să prețuiască dialogul cu societatea civilă, să-și asume critica și să nu prețuiască lauda oportunistă.
# Să fie un sprijin pentru cei fără ajutor, pentru pensionari sau persoane cu nevoi speciale și să găsească imediat soluții așa încât ajutorul social să fie înlocuit cu un salariu.
# Să fie un om sincer, autentic, să nu se înconjoare de oportuniști și să nu facă politică în primărie.

Niciun comentariu: